OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2011. november 3., csütörtök 18:12

Magyarországi Szcientológia Egyház: Tudja meg a tényeket
    Budapest, 2011. november 3., csütörtök (OS) - Az elmúlt évtized jelenti azt az időszakot a Szcientológia Egyház történelmében amelyben a legnagyobb terjeszkedést érte el. Ugyanebben az évtizedben egy megdöbbentő növekedést tapasztaltunk a Dianetika és Szcientológia szolgáltatásai, valamint az Egyház által támogatott társadalmi és humanitárius programok igényére. Az Egyház nagyon nyíltan kiáll a drog és az emberi jogi visszaélések ellen, legfőképpen a pszichiátriai visszaélések területén. Már a múltban is tapasztaltuk, hogy a terjeszkedés időszakában a média felől értek minket támadások rágalmazó vádakkal, hogy eltapossák Egyházunk és hívőink vallásszabadságát.

    Mindamellett az Európai Emberi Jogi bíróság egyértelműen kijelentette, hogy a Szcientológia Egyház – csakúgy mint más hitű európai közösség – egy jóhiszemű vallási szervezet, amely az Emberi Jogok Európai Egyezménye értelmében jogosult ugyanazon jogokra, mint bármely más vallási szervezet. Ezek a feltételek magukban foglalják, bármely vallás hívőjének, hogy vallásos anyagokat tanuljanak és terjesszenek továbbá, hogy gyülekezzenek a vallásuk szabad gyakorlásához. 2007 áprilisában a Moszkvai Szcientológia Egyház Oroszországgal szembeni pere során az Európai Emberi Jogi Bíróság megerősítette minden Szcientológus jogát, hogy a kormány általi beavatkozás vagy zaklatás nélkül gyakorolhassa a vallását.  A napi több száz egyháztag kiszolgálásán túl az Egyház a humanitárius programjain keresztül is segít: hatékony drogmegelőző és felvilágosító előadásokkal iskoláknak, valamint lakossági csoportoknak adományozott drog információs füzetekkel. A Szcientológia Egyházat több tucatnyi bíróság és állami szervezet ismerte el világszerte. Jelenleg egy nemzetközi program során új egyházakat és lakossági központokat nyit a világ legjelentősebb városaiban, hozzáadva ezeket a már létező több tucatnyihoz, amelyek a közelmúltban nyíltak meg, olyan kulturális központokban, mint London, Berlin, Róma, Mexikó és Melbourne. További információkat talál a www.szcientologia.org.hu weboldalon.
    Kiadó: Szcientológia Egyház Budapest

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.