OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2011. december 18., vasárnap 17:16

LMP:Ezekre a nevekre emlékezni fogunk
    Budapest, 2011. december 18., vasárnap (OS) - Az LMP név szerinti szavazást kezdeményezett a köznevelési törvényről, eleget téve a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSz) és a hetek óta a Kossuth téren demonstráló Hálózat a Tanszabadságért (HAT) kérésének. Így mindenki láthatja, kik szavazzák meg hétfőn ezt az esélymegvonó, tekintélyelvű, iskolaromboló és hazug törvényt.

    A törvény a hazugság bűnében fogant, alkotói megpróbálták letagadni a saját maguk által készített hatástanulmányt. Titkolni akarták, hogy a törvény tömeges iskolabezárásokkal, pedagógus-elbocsátásokkal és a szakképzés drasztikus visszafejlesztésével fog járni. Ez iskolarombolás. Hazug a törvény azért is, mert bár sok százmilliárdos költségű pedagógus-életpályát és óvodaépítéseket irányoz elő, mindenki tudja, hogy erre sem rövid-, sem hosszútávon nem lesz fedezet. A törvény meghatározó pedagógiai eszménye a tekintély és a büntetés, az oktatási rendszer szervezőelve pedig a gyerekek, szülők, pedagógusok, helyi közösségek és oktatási szakemberek kirekesztése az iskolával kapcsolatos döntésekből, a teljes központosítás. A centralizáció nem az esélyteremtést, hanem a megszorításokat szolgálja, ezt bizonyítja a jövő évi büdzsé tervezete is. A kormány már a szakképzési törvény koncepciójában elárulta, hogy negyven százslékkal kívánja csökkenteni a gimnazisták számát. A hozzáférés szűkítését és az esélymegvonást szentesíti most ez a törvény a szakképzés három évesre csökkentésével, a zsákutcás híd-programmal, de mindenekelőtt a tankötelezettség 18-ról 16 évre való leszállításával. Szakképzettség nélkül eresztik majd szélnek a problémás  kamaszokat. Hétfőn kiderül, kik szavaznak igennel a magyar gyerekek jövőjét veszélyeztető törvényre.  Osztolykán Ágnes, az Oktatási, tudományos és kutatási bizottság alelnöke
    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.