OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2012. január 21., szombat 21:56

OS - Az MSZP közleménye a Békemenetről
    Budapest, 2012. január 21., szombat (OS) -

    MÉG mindenkinek joga van tüntetni, bár az Orbán-rezsim mindent elkövet, hogy a vele szemben véleményt megfogalmazó pártokat, civileket, szakszervezeteket, médiumokat  megfélemlítsék, és elhallgattassák.
Ma tízezrek tüntettek a kormány mellett, amihez joguk van, bár kicsit Kim Dzsong Il-es, de ez a fidesz-alapító szervezők felelőssége.  S ez nagyon sokba kerülhetett.
Még jó, hogy az  okosban  privatizáló nagytőkés fizette a számlák egy részét, mert, ha a kormánypárti tüntetőket szállító ingyen buszok utasai saját zsebből fizették volna a tankolást, akkor az első benzinkút után visszafordultak volna.
A szervezők között is feltűnt a szlovák adófizető polgárként is megismert jobboldali publicista Bayer Zsolt, de nem csak Ő fizetett eddig külföldön adót, hanem nagyon sok résztvevő is.
Feltűnő volt a rengeteg egyen-tábla, a sok ingyen busz, tán még statiszták is lehettek, mint tavaly március 15-én Orbán Viktor körül, s ez elég sokba kerülhetett. Látszott, hogy apait-anyait beleadtak a kormánypártok is, a kormánypártokhoz közel álló független  civilek is, ehhez képest csak ugyanannyi embert tudtak összeszedni, mint amennyien megjelentek a 2011. április 9-én, a megfélemlített, a kormánypártok által kifosztott munkavállalói tüntetésen, hiszen akkor is az Oktogontól a Hősök teréig ért a tömeg. Érdekes, hogy a rendőrség akkor és most más-más számokkal állt elő.
Sajnálatos, hogy most is együtt mutatkoztak az árpádsávos zászlókat lengető kormánypárti tüntetők és az anyaszervezetük vezetői, tagjai.
Az emberek joga a demonstráció, de a szervezők felelőssége, hogy félrevezetik-e a híveiket, hiszen senki nem támadja Magyarországot, csak a magyar embereket nyomorba döntő, a demokráciát lábbal tipró kormányt, s a józan eszét vesztett  miniszterelnököt, aki többszörösen szégyent hozott hazánkra.
Sajnos ettől a  tüntetéstől  sem lesz olcsóbb a megélhetés, mert a kormány elhibázott gazdaságpolitikáját, a költségvetés hiányát növelő  igazságtalan adórendszerét, az árakat növelő és a forintot értéktelenítő szabadságharc károkozásait nem semlegesíti pár tízezer ember demonstrációja.

    Török Zsolt, szóvivő
    
        Kiadó: MSZP

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.