OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 9. hétfő
Ismertető


2012. február 16., csütörtök 15:33

Elég volt! Azonnali megoldást az egészségügyben!
    Budapest, 2012. február 16., csütörtök (OS) - Szócska Miklós alkalmatlan, dilettáns, és felelőtlen  intézkedései oda juttatták az egészségügyet, hogy a  kórházak adósságállománya drasztikusan megnőtt, lassan nincs olyan intézmény, amely ne küzdene napi gondokkal. A helyzet tovább romlik, a fiatal orvosok nagy része már a tanulmányaik végeztével elhagyják a pályát és az országot, de követik őket a szakdolgozók is!

    Szócska Miklós pénz nélküli államosítása csak az ingatlanok és a közbeszerzések centralizált lenyúlását eredményezi, a  reform  a betegellátás teljes összeomlását hozza! A fiatal rezidensek pénz helyett csak újabb feladatokat, terhelést kapnak, aminek eredménye a hibák növekedése (lásd pl. a kalocsai kórházban történt tragikus esetet).

Valódi megoldások helyett katasztrófahelyzet kihirdetésével, és egymás közötti,  vérre  és börtönre menő belharcokkal foglalkozik a Fidesz. Csak az ingatlanvagyon lenyúlása, ingatlanok átjátszása, a beszállítói kör politikai felügyelete és a politikai harcok azok, amikkel a kormány és Szócska Miklós törődik. Erre utalhat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Holding Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának letartóztatása, aki bár maga tett feljelentést sikkasztás miatt a korábbi időszak visszaéléseivel kapcsolatban, mégis őt vádolják hűtlen kezeléssel. S amíg a Fidesz a kicsinyes politikai leszámolósdival van elfoglalva, az országban darabjaira hullik az ellátórendszer.

Elég volt!

A fideszes államtitkárság valódi megoldások helyett egyre nagyobb káoszt teremt, egy most felállt, a feladatait nem ismerő szervezetre, a GYEMSZI-re bízva az ágazat vezetését és a problémák megoldását.

Elég volt!

A bérkérdés megoldatlan, csak hazugságokkal ámítják a dolgozókat! Azonnali beavatkozás szükséges, ellenkező esetben összeomlik a betegellátás, nem lesz orvos, nővér, gyógyszer az ágazatban!

Elég volt!

Az elmúlt napok egészségügyi történései ismét rávilágítottak a Fidesz-kormány alkalmatlan, dilettáns egészségpolitikájára. Olyan miniszteri rendelet jelent meg, amely át kívánja alakítani az ország ellátó struktúráját, aminek eredményként egy egyszerű mandulaműtétért a szülők 100 kilométereket is utazhatnak!

A kormány fejezze be azt a cinikusan egészségügyi politikának nevezett folyamatot, amit két éve folytat. Szócska Miklós alkalmatlan, nem tudja megoldani az egészségügy egyre feszítőbb helyzetét, nem tud egyetlen racionális intézkedést sem hozni. Mindaz, amit a Fidesz az elmúlt időszakban képviselt az egészségügy területén, totális leépülés az ágazat számára.

Elég volt!

Az azonnali beavatkozás elengedhetetlen, mert ha ezek a tendenciák tovább folytatódnak, a betegek nem fogják megkapni a megfelelő kezeléseket, hiszen egyetlen orvos sem lesz, aki gyógyítson.

Havas Szófia,
a Fővárosi Önkormányzat Egészségpolitikai és szociális bizottságának alelnöke

    Kiadó: MSZP

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.