OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2012. február 20., hétfő 18:02

Devizaadósok I. Tanácskozása: Büntető feljelentést?”
    Budapest, 2012. február 20., hétfő (OS) - 2012.02.25.-én (Szombaton) Budapesten a Devizaadósok Szövetsége ( www.devizaados.eu ) szervezésben tartják az egyéni és a szervezett büntető feljelentéseket és bírósági kereseteket benyújtó devizaadósok első tanácskozásukat, a konkrét büntető feljelentések ügyében. A deviza-elszámolású kölcsön-szerződésekből eredő károk és a várható károk mértéke mára már felveti a bűncselekmény gyanúját, különösen a 2011. Novemberében elfogadott úgynevezett uzsoratörvény tükrében. A gyanú - köznyelven kifejezve - az uzsora bűncselekmény elkövetésének alapos  gyanúja. A közmédiában mindeddig - csak és kizárólag a bankok - úgynevezett - kárairól esett szó.

    A devizaadósokat általában a megmentendő, a pórul járt, a bajban lévő emberekként kezelték és mutatták be, a tedd az áldozatot bűnbakká kétezer éves birodalmi taktika és propaganda szerint.   A hallgasd meg a másik felet   ősi jogi alapelv mentén a devizaadósok artikulálják az eddigi - a  kölcsönszerződéseikből adódóan elszenvedett -   erkölcsi, anyagi és a jövőben bizonyosan várható kárukat.  Együttesen számba veszik, megtárgyalják azok kimutathatóságát és számszerűsíthetőségét, forintosítását, majd esetlegesen a bíróságok előtti bizonyíthatóságát.   Többek között azok a kérdések is megtárgyalásra kerülnek, hogy az egyéni, avagy csoportos büntető feljelentések - illetve bírósági keresetek - a célravezetők? Esetleg mindkettő? Avagy egyik sem? Békésen hagyják magukat a jog -és vagyonfosztottságba terelni?    A tanácskozáson felszólalnak az eddigi - egyéni - büntetőeljárást illetve pert indító devizaadósok, egyben tájékoztatást adnak a szövetség pertársaságait szervezők is. Az elképzeléseket, indítványokat az együttes cselekvésre, a szövetség által felkért – meghívott - ügyvédek opponálják.   A tanácskozás zártkörű, csak és kizárólag a szövetség tagjai és a meghívottak (szakértők, civilek, civil mozgalmak és szervezetek képviselői) vehetnek részt.   A média részére a tanácskozás végén - annak kimeneteléről - az Elnökség tart sajtótájékoztatót   Továbbiak: http://www.devizaados.eu/index.php/11-hirek/256-tanacskozas-devizaado sok-i-tanacskozasa-bunteto-feljelentest
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.