OS Országos Sajtószolgálat
2022. október 4. kedd
Ismertető


2012. február 27., hétfő 15:57

Közlemény: Büntető feljelentést tesz a Devizaadósok Szövetsége
    Budapest, 2012. február 27., hétfő (OS) - A szövetség – jelen lévő - tagjai a 2012.02.25-in Budapesten tartott  első tanácskozásán – melyről hírt adott a HIR TV Híradó is ( Lásd: http://www.devizaados.eu/index.php/11-hirek/259-hir-tv-hirado-devizaa dosok-i-tanacskozasa ) büntető feljelentés megtételéről , illetve két pertársaság életre hívásáról döntöttek.

    A büntető feljelentés a szövetség arra meghatalmazást adó rendes tagjai nevében várhatóan még március hóban (tervezetten Március 15.-el) bekerül az arra illetékes állami szervekhez. Az életre hívott pertársaságokhoz - a pertársasági szerződések megkötéséig - még lehet csatlakozni, egyben folyik a további pertársaságok szervezése is. A Devizaadósok Szövetsége támogatja az egyéni pereket is, sőt azon tagjainak, akik perilleték mentességre jogosultak, avagy akármilyen okok miatt már nem tudják bevárni a folyamatosan érkező pertársakat kifejezetten ezt az utat is javasolja. Ennek érdekében már felvette a kapcsolatot az egyéni pereket folytartókkal a tapasztalatok megismerése céljából. A szövetség, mind a büntető feljelentéseknél, mind a kölcsönszerződések bíróság előtti megtámadásánál rendkívül lényegesnek tarja, az eddigi és a jövőben várható károk számszerű kimutatását, melyre eljárást dolgozott ki.   Az eljárással a szövetség percsoportjaiban maguk a rendes tagok készítik el káraik kimutatását csoportmunkában. A kárt ugyanis a kölcsönszerződések kapcsán nem a bankok szenvedték el, ahogy azt a tömegkommunikációban megtévesztő módon terjesztik, hanem a devizaalapú kölcsönt felvevők, ám ezt csak a bírák mondhatják ki hitelesen. Továbbiak: www.devizaados.eu
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.