OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2012. március 13., kedd 21:37

Ostormenet Miskolcon
    Budapest, 2012. március 13., kedd (OS) - Ostormenettel népszerűsítik a Baranta Világkupa Magyar Műveltség és Honvédelem Napját Miskolcon a Szent István téren.

    Az 1848/49-es szabadságharc különleges alakulata az ellenség számára félelmetes fegyverrel, a karikás ostorral harcolt a magyar szabadságért. Korunkban a baranta, a hagyományos magyar testkultúrára és életfilozófiára épülő önálló harcművészeti irányzat fiataljai forgatják kiválóan a karikás ostort. Ennek lehetnek szemtanúi Miskolcon a városi 48-as ünnepség látogatói a Szent István téren.      A hazánkban  ötödik legnagyobb létszámú irányzatot gyakorló harcművészek az idén nemzetközi versenyt rendeznek 2012. május 18-20 között, ahol kard és lándzsavívásban, íjászpárbajban, földharcban, fegyveres formagyakorlatban mérhetik össze a tudásukat a hazai  az Európából és az Ázsiából érkező versenyzők.     A Baranta Világkupa Magyar Műveltség és Honvédelem Napját Miskolcon rendezvény fővédnöke Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármester, díszvendége Wittner Mária képviselőasszony. A szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a  magyar népi műveltség és a magyar kultúra népszerűsítésére. A Miskolci Szabadidőközpont és környéke  2012. május 18- és 20 között népzenész-, néptáncos-bemutatóknak,   magyarságismereti előadásoknak, kiállításoknak és táncházaknak, magyar kutyafajták bemutatkozásának,  gyógyító falunak, vidékkonferenciának, gyermekfoglalkozásoknak, családi programoknak és a Nemzeti Könyvsátornak  ad majd helyet.     Mivel a májusi hétvége egyben a Magyar Honvédelem Napja, a Népkertben katonai hagyományőrzők lovas felvonulással, huszártornával,   köböre-bajnoksággal, élő történelem órával várják a látogatókat. Ezen kívül lovas íjász verseny  és a honvédség, tűzoltóság, mentőszolgálat bemutatkozása színesíti a programot.     A Miskolci Magyar Közösségek Vásárán több száz kézműves hagyományőrző termékével ismerkedhetnek meg a látogatók.      A rendezvény előkészítő eseménysorozatai már  márciusban elkezdődnek a meghirdetett népművészeti tehetségkutató verseny elődöntőivel. A versenyen helyezéseket elérő gyermekek pedig a világkupán mutathatják meg tudásukat a nagyközönségnek.   Baranta, magyar virtus és vitézség!  Miskolci Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület
    Kiadó: Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége MENTE Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.