OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2012. március 21., szerda 17:47

Nyílt levél az Országgyűlésnek
    Budapest, 2012. március 21., szerda (OS) - A Magyar Ápolási Egyesület nevében Bugarszki Miklós elnök nyílt levélben fordult az Országgyűléshez az egészségügyi szakdolgozók és az orvosok részére tervezett illetményemeléssel kapcsolatosan:

    Nyílt levél a Magyar Országgyűléshez  Tisztelt Országgyűlés!  A Magyar Ápolási Egyesület nem hivatalos forrásokból arról értesült, hogy az egészségügyi szakdolgozók és az orvosok részére tervezett illetmény emelés mértéke jelentősen eltér egymástól. Véleményünk szerint ez abból adódik, hogy a rendelkezésre álló összeget az igazságosság hamis látszata szerint fele-fele arányban osztanák meg az orvosok (17 500 fő) és a szakdolgozók (78 000 fő) között. Ennek a valóságban az lesz az eredménye, hogy az egészségügyi szakdolgozók csupán egy negyedét kapják az orvosok részére juttatott béremelésnek. Ez az ágazaton belül kezelhetetlen feszültségekhez vezethet, amely végkövetkezménye a szakdolgozók részéről történő emelkedő mértékű pályaelhagyás. Határozott álláspontunk, hogy a különbségtétel szükségtelen, aránytalan, méltánytalan és megalázó.   A Magyar Ápolási Egyesület azt kéri a Magyar Országgyűléstől, hogy ezen aránytalanság elkerülése és az ágazati béke megőrzése érdekében ne engedje, hogy egy elhibázott döntéssel kockára tegyék betegellátás biztonságát, tovább rontsák a minőségét. Mindezek érdekében a következő javaslatokat tesszük: •   a béremelésre rendelkezésre álló összeget egységesen kezeljék. •  az elosztásnál őrizzék meg a közalkalmazotti bértábla eddigi szerkezetét, amely garancia lehet az aránytalanságok elkerülésére A magyar egészségügy működése legalább olyan mértékben függ az ápolóktól, mint az orvosoktól ezért kérjük, támogassák javaslatainkat és vegyék figyelembe a közel 80 000 szakdolgozó jogos igényét.  Jelen levelünket a Magyar Ápolási Egyesület 2012. március 08-i vezetőségi ülésén megvitatta és továbbküldését támogatta.  2012. március 9.  
    A Magyar Ápolási Egyesület vezetősége nevében, tisztelettel   Bugarszki Miklós elnök
    Kiadó: Magyar Ápolási Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.