OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2012. március 29., csütörtök 13:37

Kizárták a szakszervezeteket a busztenderből
    Budapest, 2012. március 29., csütörtök (OS) -

    A BKV Zrt-nél működő Szakszervezetek a nyilvánosság felé fordulnak annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet esetleges közpénzek pazarlásának, hűtlen kezelésének megelőzésére!

A BKV Zrt Vezérigazgatója 2012. március 05-én a Fővárosi Közgyűlés 20/2012 (III.14) sz. rendeletére hivatkozva a BKK és a BKV által közös ajánlatkérőként indított busztender lefolytatásához a BKV részéről delegált közreműködők körének módosításának indokoltságára tekintettel a szakszervezeti bírálóbizottsági tag jelölését visszavonta!
A Szakszervezetek felhívták a figyelmet arra a tényre, hogy a Budapest közlekedésszervezési feladatainak ellátásáról szóló rendelet csak 2012 április 1-én lép hatályba, — ameddig a bírálati folyamat terv szerint már le is zajlik — és ezután a dátum után már csak a szerződéskötésekre kerül sor, valamint tájékoztatást kértünk arra vonatkozóan, hogy a bírálóbizottságban még milyen személyi változás történt. Választ a mai napig nem kaptunk, így joggal feltételezzük, hogy csak és kizárólag a Szakszervezeteket zárták ki a bírálóbizottságból, annak érdekében, hogy a BKV Zrt számára előnytelen szerződéskötést ne nehezítsék!
A 2011. január 25-i Fővárosi Közgyűlés 45. napirendi pontjának előterjesztője dr. György István Főpolgármester-helyettes Úr is felhívta a figyelmet, hogy a kiszervezés várhatóan összességében drágább szolgáltatást jelent annak ellenére, hogy a bér és járulékkiadások területén megtakarítást említ. Tapasztalatból építkező véleményünk szerint mindez a szürkegazdaság folyamatát erősítheti, ami ellen határozottan tiltakozunk!

Szakszervezeteinknek továbbra is az a célja, hogy a Fővárosi közösségi közlekedés a lehető legoptimálisabb és az utazóközönség számára is a lehető legolcsóbb, legszínvonalasabb és legbiztonságosabb rendszerben üzemeljen. Mivel a folyamatok ellenkező irányt mutatnak, ezért elengedhetetlennek tartjuk a társadalom ilyen értelmű tájékoztatását!

                                                                    
          Gólián Zsolt
BKV.Fürst Közlekedési Szakszervezet Elnök
E-mail:golianzs@bkv.hu
mobil: +36 20 499 8439
                                                                    
                                              
    Kiadó: BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.