2024. április 28. vasárnap

2012. március 29., csütörtök 13:37

Kizárták a szakszervezeteket a busztenderből
    Budapest, 2012. március 29., csütörtök (OS) -

A BKV Zrt-nél működő Szakszervezetek a nyilvánosság felé fordulnak annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet esetleges közpénzek pazarlásának, hűtlen kezelésének megelőzésére!

A BKV Zrt Vezérigazgatója 2012. március 05-én a Fővárosi Közgyűlés 20/2012 (III.14) sz. rendeletére hivatkozva a BKK és a BKV által közös ajánlatkérőként indított busztender lefolytatásához a BKV részéről delegált közreműködők körének módosításának indokoltságára tekintettel a szakszervezeti bírálóbizottsági tag jelölését visszavonta!
A Szakszervezetek felhívták a figyelmet arra a tényre, hogy a Budapest közlekedésszervezési feladatainak ellátásáról szóló rendelet csak 2012 április 1-én lép hatályba, — ameddig a bírálati folyamat terv szerint már le is zajlik — és ezután a dátum után már csak a szerződéskötésekre kerül sor, valamint tájékoztatást kértünk arra vonatkozóan, hogy a bírálóbizottságban még milyen személyi változás történt. Választ a mai napig nem kaptunk, így joggal feltételezzük, hogy csak és kizárólag a Szakszervezeteket zárták ki a bírálóbizottságból, annak érdekében, hogy a BKV Zrt számára előnytelen szerződéskötést ne nehezítsék!
A 2011. január 25-i Fővárosi Közgyűlés 45. napirendi pontjának előterjesztője dr. György István Főpolgármester-helyettes Úr is felhívta a figyelmet, hogy a kiszervezés várhatóan összességében drágább szolgáltatást jelent annak ellenére, hogy a bér és járulékkiadások területén megtakarítást említ. Tapasztalatból építkező véleményünk szerint mindez a szürkegazdaság folyamatát erősítheti, ami ellen határozottan tiltakozunk!

Szakszervezeteinknek továbbra is az a célja, hogy a Fővárosi közösségi közlekedés a lehető legoptimálisabb és az utazóközönség számára is a lehető legolcsóbb, legszínvonalasabb és legbiztonságosabb rendszerben üzemeljen. Mivel a folyamatok ellenkező irányt mutatnak, ezért elengedhetetlennek tartjuk a társadalom ilyen értelmű tájékoztatását!

Gólián Zsolt
BKV.Fürst Közlekedési Szakszervezet Elnök