OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2012. április 6., péntek 19:32

LMP: elfogadhatatlan a melegfelvonulás betiltása
    Budapest, 2012. április 6., péntek (OS) - Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy a BRFK betiltotta a melegfelvonulást és mondvacsinált okokból próbálja a polgárok szabadságjogait korlátozni. A rendőrség ott folytatja a gyülekezési joggal kapcsolatos ámokfutást, ahol tavaly abbahagyta.

    Az LMP szerint a BRFK tiltó határozata - amely szerint a július 7-re tervezett rendezvény miatt a közlekedést más útvonalon nem lehet biztosítani - teljesen megalapozatlan.  Nyilvánvaló, hogy számtalan, ennél nagyságrendekkel komolyabb forgalmi fennakadással járó rendezvényt engedélyeztek és tartottak már Budapesten. Ha például a hasonló útvonalon és ugyancsak hétvégén tartott Békemenet idején lehetett más útvonalon biztosítani a közlekedést, akkor a rendőrségnek nincs oka és jogalapja a jóval kisebb melegfelvonulást betiltani.  Sajnos ismét okkal feltételezhetjük, hogy a tiltó határozatba foglalt hétoldalas, a forgalmi hatásokat számba vevő szakvélemény valójában alkotmányellenes, mert a gyülekezési törvény által vizsgálni nem engedett szempontokat takar.  Szeretnénk emlékeztetni a BRFK vezetőit, hogy amikor tavaly nem adtak engedélyt a melegfelvonulásra, a szervezők bírósági úton helyeztették hatályon kívül a döntést. Üdítő fejlemény lenne, ha a rendőrség idén inkább magától belátná, hogy nem korlátozhatja mondvacsinált okokból a polgárok szabadságjogait és engedélyezné a rendezvényt.  Budapest, 2012. április 6.  Szabó Tímea országgyűlési képviselő az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság alelnöke  Dorosz Dávid országgyűlési képviselő a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja  
    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.