OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2012. április 26., csütörtök 16:14

A Magyar Ápolási Egyesület II. Kongresszusának állásfoglalása
    Budapest, 2012. április 26., csütörtök (OS) - A Magyar Ápolási Egyesület II. Országos Kongresszusa (2012. április 18-20., Visegrád) nevében Bugaszki Miklós elnök az alábbi állásfoglalást teszi közzé:

    A Magyar Ápolási Egyesület II. Kongresszusának állásfoglalása  A Magyar Ápolási Egyesület 2012. április 18-20.- a között megtartott kongresszusán egészségpolitikai fórum keretében megvitatta az ápolás, a szakdolgozók jelenlegi helyzetét.   A kongresszus arra a megállapításra jutott, hogy az előző kongresszuson megfogalmazott nehézségek, kedvezőtlen hatások az egészségügyi államtitkárság és az Egyesületünk közötti együttműködés következtében csökkentek, de továbbra is fennállnak. Az ápolók bérpozíciója az ágazaton belül a béremelés ellenére romlott. Elismerve az ország nehéz gazdasági helyzetét, az egészségügyi kormányzat gazdasági mozgásterének szűkösségét, továbbra is fenntartjuk, hogy az orvosi és ápolói béremelések közötti nagy aránytalanság szükségtelen és az ápolói hivatásra nézve megalázó.  A munkakörülményeink javítása érdekében kérjük az egészségügyi államtitkárságot, hogy az ápolás gyakorlásához szükséges tárgyi eszközök beszerzésére teremtsen pályázati lehetőségeket. Kérjük, hogy az ápolás fejlődése, megfelelő szintű képviselete érdekében mielőbb teremtsék meg az egészségügyi államtitkárságon belül az önálló ápolás képviseletének lehetőségét és a GYEMSZI-n belül az Országos Ápolási Igazgatóságot. Biztosítsák a diplomás szakdolgozók számára is az egyéb diplomásokkal azonos mértékű illetményemelést. Az ápolói bérek felzárkóztatása érdekében kérjük a kormányzatot a 2013. évi költségvetésbe tervezze be az orvosi bérek, legalább 70%-ához való közelítéshez szükséges összeget.   A Magyar Ápolási Egyesület a mai napon meghirdeti a türelem évét, melynek lejárta 2013. május 01.  2012. április 20.       A Magyar Ápolási Egyesület II. Országos Kongresszusa nevében      
                                                                    
                                               Bugarszki Miklós      
                                      elnök
    Kiadó: Magyar Ápolási Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.