OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 9. hétfő
Ismertető


2012. május 17., csütörtök 15:34

Értékek mentén kell politizálni! - Soltész Miklós Rigában
    Budapest, 2012. május 17., csütörtök (OS) - Soltész Miklós a Természetes család, mint érték és állami prioritás  című konferencián, csütörtökön Rigában a magyar kormány családpolitikai intézkedéseit emelte ki. Mint az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára elmondta, minden egyes alkalommal fel kell venni a küzdelmet a családok érdekében. Beszédében megemlítette a családi adózás bevezetését, a GYES 3 évre történő emelését, az otthonteremtési támogatás bevezetését Magyarországon. Hozzátette: a kormány családtámogató programjainak társadalmi megítélése, elfogadása szempontjából fontosak a szemléletformáló programok, támogatások és kampányok.

    Elmondta azt is, hogy az elmúlt nyolc hónapban mintegy 3,5 százalékkal nőtt a születésszám az előző évihez képest, ami azt jelenti, hogy mintegy 2000-rel több gyermek született, mint az előző év azonos időszakában.
    Soltész Miklós idézett az Alaptörvényből is, kiemelve:  Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg . Hozzátette: ezek a mondatok újabb ellenérzést és támadást váltottak ki egyes EP képviselőkből, akik nem tudják elfogadni a fenti értékek melletti kiállást, az értékek mentén való politizálást.
    Az államtitkár felidézte: New Yorkban néhány nappal ezelőtt az ENSZ Népesedési és Fejlődési Bizottságának 45. ülésén rögzítették: az abortusz semmilyen körülmények között nem használható családtervezési módszerként . Hozzátette: több ország összefogásával sikerült elérnünk, hogy az abortusszal kapcsolatosan a szöveg említést tesz annak következményeiről, valamint az abortuszok számának csökkentésére szólítja fel az országokat.
    Soltész Miklós beszéde végén köszönetet mondott a találkozó megszervezéséért Lettországnak, a Lett Családszövetségnek, a Családok Világkongresszusának, valamint a Magyarország melletti kiállásért a lett civileknek, politikusoknak, egyházi vezetőknek.
    Az államtitkárnak a tanácskozáson átadták a lett szervezetek közös, a magyar Alaptörvényt méltató és támogató levelét.

    Emberi Erőforrások Minisztériuma
    Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.