OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2012. június 4., hétfő 11:03

A Fidesz a nemzet szétszakításának kormánya
    Budapest, 2012. június 4., hétfő (OS) - Az Orbán-kormány kétéves tevékenysége egyértelműen bizonyítja, hogy álságos és hazug mindaz, amit a nemzeti összetartozásról hirdetnek. A kétharmados parlamenti többséggel visszaélve hozott törvények az emberek egyre nagyobb részét fosztják meg az összetartozás érzésétől.

    A Fidesz által felélesztett Horthy-nosztalgia azt a szellemiséget és politikát állítja példaképül, amely magyarok százezreinek halálához, és az ország lerombolásához vezetett. Ennek az eszmeiségnek és szemléletmódnak mai önként vállalt örököseiként Orbán Viktor, Kövér László és politikustársaik nem a nemzeti összetartozást, hanem a széthúzást szolgálva osztják meg önös politikai érdekeiknek megfelelően az itthoni és határon túli magyarságot, annak pártjait, kockára téve választási esélyeiket, részvételüket országuk törvényhozásában.

A Magyar Szocialista Párt elutasítja a képmutatást, azt a hazug, a történelmet meghamisító politikát, amely a trianoni tragédiát és a Horthy-rendszer iránti nosztalgia felélesztését a nemzeti összetartozás jelszavával, a nemzet megosztására használja fel.

Ennek az elutasítását fejezi ki az MSZP Országgyűlési Képviselőcsoportjának távolmaradása a parlamenti megemlékezésről.


Mesterházy Attila,
elnök-frakcióvezető

    Kiadó: MSZP

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.