OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető


2012. június 20., szerda 12:39

Chachipe Map kiállítás Budapesten - 2.rész
    Budapest, 2012. június 20., szerda (OS) - Helyi hős, Közös nevező, Valóságos álmok – kiállítás nyílik a Chachipe Map – Nemzetközi Fotópályázat képeiből az Akváriumban.

    A zsűri munkájáról: Rendkívül sok érdekes  fotó közül válogatott a nemzetközi zsűri, amelynek elnöke Csizek Gabriella kurátor, a Magyar Fotográfusok Mai Manó Házának művészeti munkatársa volt. A zsűri az értékelés során azt tartotta elsődleges szempontnak, hogy a mindennapok egyszerű történései egyedi ábrázolásban és általános jelentést is tartalmazva jelenjenek meg a képeken.  Különösen méltányolták a komplex értelmezést kínáló alkotásokat, például a   roma nők helyzetének ábrázolását, vagy azokat az új jelenségeket, amelyek  a cigány és nem-cigány  együttélés lehetőségét mutatják. A zsűri megállapította, hogy az átmenetiség  korát,  a roma társadalom változását jól dokumentálják a fotók.   A beérkezett képek egy része - a korábbi években benevezett alkotásokkal összehasonlítva – látható elmozdulást mutat a kevésbe sztereotip roma ábrázolás irányába.   Kontakt: Horváth Zsófia, +36 30 250 2635, photo@chachipe.org
    Kiadó: Budapesti Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.