OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2012. június 22., péntek 17:17

Magyar feltalálók sikerei Amerikában
    Budapest, 2012. június 22., péntek (OS) - Aranyérmekkel és reményteli üzleti kapcsolatokkal érkezett haza az Egyesült Államokból a magyar feltalálók válogatott csapata az USA legjelentősebb találmányi versenyéről.

    A feltalálók világszövetségének (IFIA) amerikai szervezete nagyszabású nemzetközi találmányi kiállítást rendezett Pittsburghban. Ezen az eseményen az Egyesül Államokból közel 300 és külföldről több mint száz találmányt mutattak be, kategóriánként versenyezve.
A Magyar Feltalálók Egyesülete saját költségén hat fős csapattal vett részt az eseményen.
Jelentős magyar sikerek születtek. Szöllősy János mind a két bemutatott találmánya kategória győztes lett, az elektronikai készülékek versenyét a roncsolás mentes anyagvizsgálója nyerte meg, és a már USA exportra is került humin-sav készítménye a táplálék kiegészítők között bizonyult győztesnek. Az anyagvizsgáló már termék, a bemutatott műszert sokan megcsodálták.
Nádas Béla által feltalált szivattyú aranyérmet szerzett. A feltaláló teljesen újszerű megoldásának ipari hasznosítása a szakemberek véleménye szerint fényes jövő előtt áll.
Gyarmathyné Nemes Erzsébet csökkentett nátrium-klorid tartalmú fűszer sóját is aranyéremmel díjazták. Ez is termék már hazánkban, ami hozzájárul az egészségesebb táplálkozáshoz.
Magyar sikernek számít Khaled Nashwan jemeni feltaláló kategória győzelme is, mert a tudós érsebész hazánkban él. Nashwan Parasound készüléke szerezte meg a győzelmet az orvosi módszerek kategóriájában. Ezzel a feltalált készülékével Magyarországon már közel harminc helyen sikeresen kezelik az érszűkületben szenvedő betegeket.

+36209458078
    Kiadó: Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.