OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 9. hétfő
Ismertető


2012. június 29., péntek 15:04

Magyar delegáció a bakui Nagy Selyemútról elnevezett Első Nemzetközi Ifjúsági Kongresszuson és Fesztiválon
    Budapest, 2012. június 29., péntek (OS) - Soltész Miklós államtitkár Azad Rahimov azerbajdzsáni ifjúsági- és sportminiszter meghívására érkezett az azerbajdzsáni fővárosba, a Bakuban megrendezett Nagy Selyemútról elnevezett Első Nemzetközi Ifjúsági Kongresszus és Fesztiválra.

    A Kongresszus és Fesztivál egyúttal alkalmat szolgáltat a Nagy Selyemút Nemzetközi Ifjúsági Szervezet ("Great Silk Way" International Youth Organisation) megalapítására, az együttműködés irányainak meghatározására.
    A világ 25 országából érkezett küldöttek - köztük a Magyarország delegációja - támogatták, hogy majd létrejöjjön a "Nagy Selyemút Nemzetközi Ifjúsági Szervezetet". Mivel ez egy újszerű együttműködési forma, ezért azt az úgynevezett regionális elnökség - 1-1 tag Európából, a kaukázusi tagállamokból, Ázsiából, valamint arab országokból-, illetve az újonnan megválasztott azeri elnök az elkövetkezendő néhány hónapban közös munkával dolgozza ki a részleteket. Az együttműködés nem kormányzati, hanem civil ifjúsági szerveket hív párbeszédre. Mindez különösen annak fényében érdekes Magyarország számára, hogy az arab és ázsiai térségből érkező fiatalok országaiban a 35 év alattiak aránya a lakosságszámhoz viszonyítva közel kétharmad.
    A szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár vezette magyar delegáció az ifjúsági konferencia mellett találkozott Azar Rahimovval, látogatást tett az azeri paralimpiai felkészülést szolgáló stadionban, ahol fogyatékosok integrált felkészülési lehetőséget kapnak a londoni olimpiára. A delegáció tagjaiként fiatal művészek is felléptek a konferencia csütörtöki zárógáláján.

    Emberi Erőforrások Minisztériuma
    Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság
------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.