OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 9. hétfő
Ismertető


2012. július 10., kedd 09:57

Mit kíván a magyar haza?
    Budapest, 2012. július 10., kedd (OS) - Hoffmann Rózsa hétfői, parlamenti megjegyzése ("a fiatalok erkölcsi kötelessége itthon maradni") arról tanúskodik, hogy a kormánypártok továbbra sem sejtik, mi folyik hazánkban, hogy a fiatalok gyakorlatilag menekülnek az országból az Orbán-kormány elől.

    Hoffmann Rózsától aztán azt is tudjuk, hogy aki ellenzi a röghöz kötést, annak baj van az erkölcsi érzékével. (Sic!) Eközben a pályakezdő munkanélküliség 26 százalékos, tankötelezettség korhatára csökkent, a köz- és felsőoktatási rendszer pedig romokban heverve várja a 2012-2013-as tanévet.  A Fidesz-KDNP kurzussal ellentétben az MSZP szerint a mindenkori magyar kormány kötelessége és felelőssége, nem a fenyegetés, hanem az, hogy olyan társadalmi-gazdasági feltételeket teremtsen, ahol nem csak megszületni és meghalni, de élni is lehet.  Az MSZP szerint ehhez azonnali és radikális cselekvésre ma elsősorban a munkahelyteremtés, bérek rendezése, családalapítás, oktatás-képzés, és a lakhatás területén van szükség.  Az MSZP konkrét kezdeményezéseire a Fidesz legutóbb azzal reagált: néhány év, és azok a fiatalok, akik most elhagyják a hazájukat, vissza fognak térni az országba. Reméljük, ebben igazuk lesz, mert az azt jelenti, hogy a szocialista párt által a magyar fiatalokkal közösen kidolgozott Gyere Haza Program egy normális Magyarország megteremtése útján képes lesz arra, hogy a jelenlegi kormány által tétlenül szemlélt elvándorlási folyamatot megfordítsa.   Winkfein Csaba elnökségi tag  
    Kiadó: MSZP-Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.