OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2012. augusztus 9., csütörtök 14:10

Magyar rendőrnő futott az olimpián
    Budapest, 2012. augusztus 9., csütörtök (OS) - Rakonczai Beáta - a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság főelőadója - méltón képviselte hazánkat a londoni olimpián, a sportoló maratoni futás számban indult, ahol a 85. helyet sikerült megszereznie.

    A futással általános iskolában kezdett el foglalkozni, amit a középiskolában is folytatott. A dobogó legmagasabb fokára az 1995-ös ifjúsági mezei futás országos bajnokságának győzteseként állhatott fel először, ezzel az ifjúsági Európa Bajnokságra is kvalifikálta magát, majd bekerült a korosztályos válogatottba.   Ezután sorra követték egymást a jobbnál jobb eredmények és sikerek. Tehetségét és szorgalmát jelzi, hogy a 2004-es athéni és a 2008-as pekingi olimpia után harmadjára is sikerült kvalifikálnia magát – az ezúttal Londonban megrendezett – olimpiai játékokra, ahol 2:41:20 időeredménnyel, 85.-ként ért célba.     Rakonczai Beáta beszámolója szerint nagyon erős mezőnyben kellett versenyeznie, és az időjárás is nehezítette a futást. Mindezek figyelembe vételével elégedett az eredménnyel: "Céljaim közt a tisztességes helytállás szerepelt. Azt gondolom, hogy ez sikerült is."     Örömmel számolt be arról, hogy nem esik nehezére a futás, a rendőri munka és a magánélet összeegyeztetése, hiszen a megyei főkapitányság munkaidő-kedvezménnyel támogatja sportolói karrierjét, a férje pedig az edzője is egyben. A jövőt tekintve bizakodó, tervei között szerepel a következő olimpián való részvétel is.
    Kiadó: Országos Rendőr-főkapitányság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.