OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2012. szeptember 17., hétfő 14:18

Mára tizenegy szövetségi devizaadós pertársaság néz farkasszemet bankjával
    Budapest, 2012. szeptember 17., hétfő (OS) - Az AXA, ERSTE és OTP bankok mellett most újabb három bank, a K&H, MKB, és a RAIFFEISEN  kölcsönszerződéseit is támadják a szövetséges devizaadós pertársaságok, ugyanis 2012.09.15-én a Devizaadósok Szövetsége szervezésében Budapesten a Lurdy Ház Konferencia Központjában újabb négy devizaadós pertársaság alakult meg. Az OTP deviza-elszámolású kölcsönszerződéseinek teljes semmisségének kimondására, már a második pertársaság alakult, Dr. Madari Tibor ügyvéd jogi képviseletével, míg az újabb  pertársaságok  jogi képviselői, a K&H bankra  Dr. Kende Péter,  az MKB bankra  Dr. Léhner Zsuzsanna és a RAIFFEISEN bankra Dr. Zugh Katalin ügyvédek.

    Záros ideig – a kereset benyújtásáig – még lehetőség van ezekhez a pertársaságokhoz csatlakozni. Kérjük e hírt olvasókat, hogy ne telefonálgassanak a megnevezett ügyvédeknek, mert a pertársaságokba az út a szövetség rendes tagjai számára biztosított csak. A hírek szerint a Kúria a devizaadós perek egységes joggyakorlatának az áttekintését hamarosan befejezi, mellyel elősegíti ezen perek   átfutási  idejének radikális csökkentését, nem kell a bíráknak hezitálni azok befogadását illetően sem.  Emlékeztetőként felsoroljuk a Devizaadósok Szövetsége szervezésében létrejött pertársaságokat: AXA (4),  OTP (2), ERSTE (2), K&H (1), MKB (1), RAIFFEISEN (1) ami azt jelenti, hogy hat bankra már tizenegy pertársaság alakult. A közeljövőben várható a most megalakult pertársaságok kereseteinek benyújtása (heteken belül) illetve további  pertársaságok alakulása is várható. Nem csak az ingatlanfedezetű kölcsönszerződések kerülnek megtámadásra szövetséges pertársasági formában, hanem az autósok is sorra jönnek, hiszen az úgynevezett "megmentőcsomagoktól" függetlenül, az autóvásárlások kölcsöneinél is ugyanaz a törvénysértő helyzet. Alakulás előtt álló szövetségi pertársaságok a CIB és a Merkantil által kötött szerződésekre várhatók az autósok számára, míg további ingatlanos pertársak állnak közel a pertársaság alapításhoz, úgymint CIB és Budapest Bankosok, így a szövetség kiemelten itt (is)   fogadja a csatlakozásokat. Továbbiak: www.devizaados.eu
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.