OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2012. szeptember 29., szombat 09:09

A gyermek magánügy – a hatalomnak nem lehet köze hozzá!
    Budapest, 2012. szeptember 29., szombat (OS) - Kövér László szerint a gyermek nem magánügy, hanem a közjó egyik eszköze. Kövér úr téved! A gyermek nem eszköz és igenis magánügy! Az államhatalomnak semmi köze hozzá! Ez a kijelentés a hálószobába hatoló diktatúrák félelmetes korszakát idézi fel.

    Kövér László csúnyán lebukott, mikor ezt a kijelentést tette. Mégis hogyan képzeli, hogy bármilyen demokratikus hatalom megmondja a családoknak hány gyermeket hozzanak, vagy ne hozzanak a világra? Ez a hozzáállás nem egy demokrácia iránt elkötelezett ember értékrendjét rajzolja ki, hanem egy akarnokét. De ezt Kövér László sajnos már többször bizonyította.

Értjük a Fidesz célját: minden áron növelni a csökkenő magyar népességet. Ez azonban nem úgy megy, mint ahogy Kövér, Soltész, Harrach, vagy Varga urak elképzelik. A nő nem egy szülőgép, a család nem egy gyermekgyár, amit a központi hatalom kapcsolója irányít!

Úgy véljük, ezek a kijelentések a teljes abortusztilalom bevezetését készítik elő, ami ellen minden eszközzel fel kívánunk lépni.

Nem lehet ilyen durván beleavatkozni az emberek magánéletébe. Embertelen és érzéketlen belekergetni a nőket úgy a gyermekvállalásba, hogy azt ők ne akarják! A gyermekvállalás a férfi és a nő döntése. Nincs benne az állam, nincs benne semmilyen hatalom és főként nincs benne Kövér László.

A Magyar Szocialista Párt ezért nem Selmeczi Gabriellától a Fidesz szóvivőnőjétől, hanem a kormánytól vár garanciát arra, hogy nem lesz változás a jelenlegi abortusz szabályozásában.


Bangóné Borbély Ildikó,
az MSZP elnökségi tagja

Kormos Kata,
az MSZP szóvivője

    Kiadó: MSZP

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.