OS Országos Sajtószolgálat
2022. október 4. kedd
Ismertető


2012. szeptember 30., vasárnap 13:56

Közlemény: A pereket figyelő devizaadósoknak
    Budapest, 2012. szeptember 30., vasárnap (OS) - Sorstársaink! Devizaadósok! Devizahitelesek! Ahogy a pénzügyi, úgy a jogi ismereteket sem szerezhettük meg egy csapásra, amikor 2004. évben az EU-ba léptünk. Így eshetett meg, hogy aláírathattak velünk egy-egy úgynevezett deviza-elszámolású szerződést, melyre most hivatkozva fosztogatnak és vagyonunk elvételére (autók, otthonaink) játszanak, a spekulánsok és a végrehajtók.

    Ezek a deviza-elszámolású kölcsönszerződések nincsenek kőbe vésve. Megtámadhatók, mégpedig bíróság előtt. A napokban a Kúria pontokba rendezve sorolta fel ezeknek a szerződéseknek a bíróságok előtti gyenge pontjait. Többek értékelése szerint, a kúriai vizsgálat közzétételének a módja, egyben üzenete a banki szektornak és a kormányzatnak szól, hogy bármennyire is része a bíróság az államgépezetnek igaztalan ügyet nem szolgál. Nagyon fontos tudatosítani azt, hogy ezek a szerződések úgynevezett magánjogi szerződések. Így az ilyen perekben született ítéletek, nem vonatkozik másokra, csak a perben állókra, a konkrét devizaadós felperesekre, akik benyújtották a keresetet. Aki tehát nem perel, rá nem vonatkozik, hiába reménykedik. Ha valakinek ellopják az autóját és nem jelenti be, azt nem keresi a rendőrség. Ilyen egyszerű ez. Ha valakinek a rendőrség megtalálja az autóját, az nem jelenti, hogy mindenki lopott autója már meg is van.    Aki tehát szabadulni akar a devizahitel csapdából, annak a bíróságon keresztül vezet az út a kölcsönszerződése megtámadására. Lehet egyedül és lehet csoportosan, azaz pertársaságban menni. A Devizaadósok Szövetsége arra alakult és annak érdekében munkálkodik, hogy tagjai mielőbb benyújthassák kereseteiket a bíróságokra. A szövetség szervezésében ez idáig tizenegy pertársaság állt fel hat bankra és ebből hat a keresetét is beadta a Fővárosi Törvényszékre. Mindez közel kettőszáz család érdekében már megtett konkrét lépés. Mindazok pedig, akik a devizaadósokat a perektől és a pertársaságba szerveződéstől álságosan óvják, egész egyszerűen az ellenérdekű felek lefizetett ügynökei, avagy bértollnokai, üljenek bármilyen székben. Szövetségünk felkészült az Internet kapcsolattal és Facebook profillal rendelkező sorstársak joghoz jutásának – azaz a keresetek benyújtásának - elősegítésére. Továbbiak: www.devizaados.eu  
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.