OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 9. hétfő
Ismertető


2012. október 4., csütörtök 15:00

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye
    Budapest, 2012. október 4., csütörtök (OS) - A KDNP tiszteletben tartja az emberek személyes döntéseit, így van ez a gyermekvállalás és a házasság kérdéseiben is.

    Az MSZP nyilatkozataiból nem a párbeszéd, hanem a pánikkeltés szándéka olvasható ki.  Néhány tényt újból világossá kell tennünk:   –   A család fogalmát az általunk beterjesztett Családvédelmi törvényben a lehető legszűkebben fogalmaztuk meg, vagyis egy szülő és egy gyermek már családot alkot, függetlenül attól, hogy házasságban, élettársi kapcsolatban vagy anélkül élnek a gyermek szülei. Tehát nem teszünk különbséget gyermek és gyermek között. –   A társadalmi valóságot, benne az élettársi kapcsolatok nagy számát elfogadjuk, de határozott álláspontunk, hogy a gyermekek felnevelésének legbiztonságosabb közege a család, amely egy nő és egy férfi önkéntes, elkötelezett, szereteten alapuló, jogilag is kinyilvánított kapcsolatán alapul. A párok a házasságkötéssel törvényi keretek közé helyezik kapcsolatukat, igényüket fejezik ki arra, hogy az állam a jogrend eszközeivel védelmet és jogokat biztosítson számukra, az ezzel járó kötelességeket pedig tudomásul veszik. Akik ezt a jog előtti kinyilvánítást nem teszik meg, azok nem vállalják a kötelességeket és nem tartanak igényt a törvények által biztosított jogokra.  –   Az abortuszt minden normális ember elkerülendőnek tartja, ennek sok hatékony eszköze lehet, például a felvilágosítás és szemléletformálás. Nagy Kálmán professzor úr parlamenti beszédében a méhen belüli betegségek megelőzésének és gyógyításának érdekében a várandósság alatti fokozottabb orvosi ellenőrzés fontosságára hívta fel a figyelmet. A magzatvédelem nem egyenlő a tiltással: a polgári kormány nem tervezi a törvényi tiltás bevezetését.  
    Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.