OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2012. október 13., szombat 20:03

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2012. október 13., szombat (OS) - Illés Zoltán homokszem a kormányzás gépezetében! Végre a kormányzás félidején túl szakmai nyilatkozat Fazekas Sándor minisztertől!

    Fazekas Sándor miniszter szerint uniós forrásokra támaszkodva 2014-2020 között Magyarországon 400 millió köbméter víztározó kapacitás, mintegy 120 tározó megépítésére van lehetőség, az ideihez hasonló aszályos években az agráriumot ért károk enyhítése céljából.
A vidékfejlesztési tárca vezetőjének nyilatkozatával szemben, Illés Zoltán az aszály elleni védekezés céljából záportározók építését és a Vásárhelyi terv keretében a Tisza folyó mellet épülő árvízi vésztározókat kívánja felhasználni.

A zápor tározók, és különösen az árvízi vésztározók nem az aszály elleni védekezés eszközei!
Illés Zoltán javaslata az aszály elleni védekezés céljából, szakmailag megalapozatlan, ostobaság.

A reális zöldek értékelik, hogy a kormányzás félidején túl végre szakmailag megalapozott vélemény hangzott el vízgazdálkodás kérdés körében a vidék fejlesztési tárca háza tájáról, de felhívják ismételten Orbán Viktor miniszterelnök úr figyelmét, Illés Zoltán homokszem a kormányzás gépezetében.

Juhos László, elnök, Reális Zöldek Klub  

    Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.