OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2012. október 17., szerda 14:09

A Közép Európai Club Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2012. október 17., szerda (OS) - KEP megemlékezés és vita az 56-os forradalomról

    a Közép-európai Pannonia Szenátora ebben az évben Dömötör Zoltán az 1956 Magyar Nemzetőrség országos parancsnoka lett
A Közép-európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) idei 56-os budapesti megemlékezésének ünnepi szónoka nagy érdeklődés mellett Dömötör Zoltán nemzetőr vezérezredes, az 1956 Magyar Nemzetőrség országos parancsnoka volt. Dömötör előadásában méltatta az 1956 október 31-én a budapesti Kilián laktanyában létrejött Nemzetőrség jelentőségét és ismertette a hagyományőrző szervezet jelenlegi működését. Utalt arra, hogy a KEP Elnöksége és az 1956 Magyar Nemzetőrség Parancsnoksága a közelmúltban írta alá azt az Együttműködési Megállapodást, amely a magyar nemzeti és forradalmi hagyományok együttes ápolására, az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjai és hősei emlékezetének megőrzésére, a nemzet, a társadalom, a közvélemény és az ifjúság tájékoztatására, rendszeres információcserére és az együttműködők rendezvényeinek kölcsönös támogatására irányul.

A rendezvényen díszvendégként Franciaországból részt vett és előadást tartott az 1956 óta ott élő szabadságharcos Koszmovszky Edina a "Piros kabátos lány". Ő volt az, aki október 23.-án este, 18 éves korában először a Rádió épülete előtt álló rádió riporter műszaki kocsi tetejéről, majd a Rádió épülete emeleti erkélyéről mikrofonba beolvasta a diákság 14 pontos követelését.


                                        KEP Elnökség
    Kiadó: Közép Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.