OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2012. november 2., péntek 05:30

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közleménye - 1. rész
    Budapest, 2012. november 2., péntek (OS) - Szobrozás helyett igazi szobor - Műalkotás az MTVA Kunigunda úti gyártóbázisa előtt

    A Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Kunigunda úti gyártóbázisa elé a budai hegyek vonulatát mintázó műalkotás kerül.
    A műalkotás tervezői Szőke Barbara és Polyák János iparművészek, az építkezés kivitelezője pedig a Szignum Építő és Fővállalkozó Kft. a közbeszerzési eljárás eredményeképpen megkötött szerződésben a vállalkozási díj 48.166.525.-Ft. A műalkotás felállításának költségét az MTVA Sales House teremtette elő, így közpénzt nem igényelt. Az építési munkálatok november 2-án kezdődnek, és előreláthatólag két hónapig tartanak. Az MTVA az építéshez szükséges engedélyeket beszerezte.
    Az MTVA reméli, hogy a nemrégiben nemzetközi díjjal elismert épület a műalkotással kiegészülve még kellemesebb és esztétikusabb környezetet biztosít majd a látogatók fogadásához.
    A Szőke-Polyák alkotó páros a sík kialakításánál arra ügyelt, hogy az üveganyag lehetőséget biztosítson a határfelület feloldására a beláthatóság megtartásával. Az üveg, az épületen több helyen is kiemelt szerepet kap, ezt az elvet összegzi a művészi alkotásban megjelenő, alkalmazott forma. Az üvegfelület mintegy KÉP egyben lett megkomponálva. A téma nem elbeszélő, nem narratív, és az épület stílusához igazodik, a sík geometria a kortárs stílus motívumait bővíti.

    Kiadó: Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.