OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2012. november 14., szerda 06:07

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2012. november 14., szerda (OS) - A KDNP-nek nem kell minden magyar család

    Legalábbis az élettársi viszonyban élőkre nemet mondanak, mivel szerintük továbbra sem lenne szabad őket családnak tekinteni a családjogi törvény keretein belül. Ennek megfelelően ezek a családok szerintük nem jogosultak azokra a kedvezményekre, amelyek a házasságban élőket megilletik hazánkban. Azaz a KDNP szerint alacsonyabb rendűek. Magyarország néhányszor már megélt ilyen degenerált besorolást, a szomorú, hogy volt közte olyan éra, amikor kereszténynek nevezett kormány uralkodott. Nem volt kellemes végeredménye   A KDNP elképzelései szerint az élettársi kapcsolat nem lenne több, mint egy autóvásárlás, hiszen a kötelmi jogról szóló részbe helyezné át az élettársi viszony taglalását. A módosító javaslatnak megfelelően az új Ptk. nem szabályozná az élettársi tartást, az élettárs lakáshasználatát; az élettársak közötti törvényen alapuló vagyonjogi rendszer így nem alakulhat ki. Lényeges változás az is, hogy az örökhagyó élettárs – a törvény erejénél fogva – nem örökli az örökhagyóval közösen lakott lakás és a hozzá tartozó berendezési és felszerelési tárgyakon holtig tartó használati jogát.
    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.