OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2012. november 15., csütörtök 11:31

A Közép Európai Club Egyesület közleménye
    Budapest, 2012. november 15., csütörtök (OS) - Báger Gusztáv "Korrupció: büntetés, integritás, kompetencia" című könyvbemutatójáról

    A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) e heti rendezvényén tartott vitában az előadó Báger professzor – felkérésre - röviden bemutatta a fenti címmel az Akadémiai Kiadónál 2012. novemberében megjelent szakkönyvét. A könyv első része a korrupció jellemzőit, okait, az ellene folytatott küzdelem irányait és színtereit, az utóbbi vonatkozásban a nemzetközi szervezetek, néhány kiemelt ország és nem kormányzati szervezet korrupció ellenes tevékenységét mutatja be. A második rész a Hollandiában alkalmazott integritási metodológiát és annak a magyar feltételeknek megfelelő alkalmazását vizsgálja, részletesen bemutatva a holland kockázatelemzési gyakorlatot, valamint a holland és a magyar számvevőszék korrupcióellenes tevékenységét. A könyv harmadik részében a szerző az integritás erősítésének olyan módszerére tesz javaslatot, amelyet a személyi és a szervezeti kompetenciák fejlesztése alapoz meg. Ennek eredményként várható, hogy az integritás védelme, erősítése már az iskolai oktatásban elkezdődik, és így szélesebb, stabilabb alapokra épülhet elsőként Magyarországon a korrupció elleni, személyi és szervezeti kompetencián alapuló integritás-modell alkalmazása.
    A korrupció-megelőzési kormányprogram végrehajtásának kezdetén megjelenő tudományos igényű szakkönyvet Rétvári Bence a Közigazgatási Minisztérium parlamenti államtitkára és Kovács Árpád a Szegedi Tudományegyetem professzora ajánlja az érdeklődők figyelmébe.
    A KEP rendezvény végén az elnöklő Czeglédi József az Egyesület ügyvezető elnöke megköszönte a KEP nevében a szerző Báger professzor és az őt támogató szervezetek munkáját, amelynek eredménye lett ez a nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő színvonalú szakkönyv.
További információ: www.kepcp.hu

                KEP Elnökség

    Kiadó: Közép Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.