OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2012. november 25., vasárnap 14:40

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1.rész)
    Budapest, 2012. november 25., vasárnap (OS) - Kiemelten kezeli a kormány a nők védelmét

    Az állam és az egész társadalom feladata, hogy megvédje a nőket, ha veszély fenyegeti őket és a családok megerősítésével biztonságot adjon számukra a következő generáció felneveléséhez. A nők elleni erőszak világnapján ezért fontos mindenkihez szólni a meglévő gondokról, veszélyekről és a segítés lehetőségéről, mert mindannyiunk kötelessége odafordulni és támogatni a bajbajutottakat.
    Hazánk az erőszak áldozatául esett nők védelmére egyedi, állami támogatással működő intézményrendszert hozott létre. Ennek keretében működik többek között a krízisközpontok hálózata és az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat, amely a nap 24 órájában ingyenesen hívható az ország minden pontjáról. 2011-ben sor került a krízisellátó rendszer átalakítására. A kormányváltás óta a korábbi 10 mellett 4 új központ nyílt.
    A nők és a család, valamint a házasság védelmét is szolgálja az új Alaptörvény, a családvédelmi sarkalatos törvény pedig tervezhetőséget és biztonságot kíván nyújtani a családok számára. A nők védelmét, biztonságát szolgálja a hazánk vezetésével megújított Nők és Férfiak Közötti Egyenlőség Európai Paktuma (2011-2020) is, mely külön hangsúlyosan foglalkozik a nők elleni erőszakkal szembeni harccal. Ennek megújítása az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb vállalása volt a nők és férfiak közötti egyenlőség témakörben.    
    
-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.