2024. április 29. hétfő

2012. december 4., kedd 20:21

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia közleménye
    Budapest, 2012. december 4., kedd (OS) - Tiltakozás

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia vezetősége tiltakozik Fekete Györgynek, a Magyar Művészeti Akadémia elnökének a Demokrata című lap 2012. november 21-i számában megjelent nyilatkozata ellen. A Magyarország Alaptörvényében nevesített és köztestületként működő Magyar Művészeti Akadémia elnöke kijelentette: "Azzal számolnunk kell, hogy például Konrád Györgyöt is magyarnak tekintik külföldön, bármit is mond rólunk". Ezzel kétségbe vonta, hogy Konrád György munkássága a magyar irodalom és kultúra elidegeníthetetlen része és kiemelkedő értéke. A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia büszke rá, hogy Konrád György tagjai közé tartozik, és elítél minden kirekesztő és rasszista megnyilvánulást.

2012. december 4.

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia vezetősége