OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2012. december 4., kedd 20:21

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia közleménye
    Budapest, 2012. december 4., kedd (OS) - Tiltakozás

    
A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia vezetősége tiltakozik Fekete Györgynek, a Magyar Művészeti Akadémia elnökének a Demokrata című lap 2012. november 21-i számában megjelent nyilatkozata ellen. A Magyarország Alaptörvényében nevesített és köztestületként működő Magyar Művészeti Akadémia elnöke kijelentette: "Azzal számolnunk kell, hogy például Konrád Györgyöt is magyarnak tekintik külföldön, bármit is mond rólunk". Ezzel kétségbe vonta, hogy Konrád György munkássága a magyar irodalom és kultúra elidegeníthetetlen része és kiemelkedő értéke. A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia büszke rá, hogy Konrád György tagjai közé tartozik, és elítél minden kirekesztő és rasszista megnyilvánulást.

2012. december 4.

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia vezetősége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.