OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 13. szombat
Ismertető


2013. január 10., csütörtök 12:55

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2013. január 10., csütörtök (OS) - Depresszió gyógyítása mankóval? Érzékszerveink funkcióvesztése más képességeink fogyatkozásánál is súlyosabban károsíthatja életminőségünket. A depresszió oka a közvélekedésnél sokkal gyakrabban éppen ez.

    Hazánkban hozzávetőleg 400 ezer krónikus depressziós van, 300 ezer a súlyos fokban nagyothallók száma, és kb. 100 ezer látássérült ember él közöttünk.
Bár nem minden hallás- vagy látáskárosodott ember válik depresszióssá, azt sok más ok is kiválthatja, a fenti számok azt mutatják, hogy érdemes lenne alaposabban vizsgálni ezeket az összefüggéseket.
Az érzékszerv-károsodás miatt megbetegedők oki kezelését nem a további kockázatok sorát felvető antidepresszánsok oktalan bevetése, hanem például egy nagyothalló készülék, egy megfelelő szemüveg felírása (és kiválthatóvá tételük!), esetleg egy szürkehályog-műtét, vagy más hasonló, az egészséget tovább, és tartósan nem terhelő eljárás, átvitt értelemben együtt: mankó jelenthetné.

A fenti károsodások főként az idősödő embereket terhelik. Ők azok, akiknél a legjellemzőbb a káros kereszthatásokat ellenőrizhetetlenül okozó túlzott gyógyszerezés is.

A leírtakat az asztmás és allergiás betegek életminőség-romlásával, a stresszes helyzetekkel és a depresszióval szintén összefüggéseket mutató tünetei kialakulásának és fokozódásának okait keresve, úgymond mellékesen vettük észre, és tartjuk kiemelten vizsgálandónak a közpénzek megóvása, és az emberek maradék egészségének megóvása céljából.

Egészségesebb jövőt!

Pós Péter, ABOSZ
    
    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.