OS Országos Sajtószolgálat
2024. március 1. péntek
Ismertető


2013. március 5., kedd 10:19

A Magyar Koronaőrök Egyesületének közleménye
    Budapest, 2013. március 5., kedd (OS) - A Szent Korona méltatlan viselése sérti a Magyar és egyben az európai viselkedési normát

    2013. február 28-án a budapesti Utazás Kiállítás első napján a Szlovák kiállító vendég a magyarság legszentebb ereklyéjét és nemzeti kincsét méltatlanul viselte.
A Magyar Koronaőrök Egyesületének jelenlevő tagja többszöri kérése ellenére nem változtatott a magatartásán.
A Szent Korona szakrális és történelmi jelentősége  ismert az egész világon, a szlovák fél ezt tudatosan sértette meg felszólítás előtt és után is. A kérést megtagadta és semminemű tiszteletet nem tanúsított az egyesületünk tagja iránt.
A Magyar Koronaőrök Egyesülete ezúton kéri szlovák szomszédjainkat, hogy tartózkodjanak  a Szent Korona marketing célú felhasználásától és tartsák tiszteletben ereklyénk szentségét, ami egyben a legősibb államiságunk jelképe is.

Magyar Koronaőrök Egyesületének vezetősége
    Kiadó: Magyar Koronaőrök Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.