OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 13. szombat
Ismertető


2013. március 6., szerda 16:47

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség közleménye
    Budapest, 2013. március 6., szerda (OS) - Az 1848-49-es forradalom kitörésének 165. évfordulója alkalmából indít kampányt az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség. A kampány során az EMIH egyrészt emlékezni kíván azokra a zsidó hazafiakra, akik a magyar szabadságért küzdöttek, életüket adták hazájukért, másrészt fel akarja a hívni a zsidó közösség és a többségi társadalom figyelmét arra, hogy a zsidó identitás, a zsidó hagyományok és vallás megélése nem kizárja, hanem erősíti a hazaszeretetet. A Szabadságharc évfordulójára indított kampány adja az EMIH 1%-os kampányának alaptémáját is.

    A kampány első fázisában utcai plakátokon egy hagyományos öltözetű zsidó kisfiú látszik, akinek a szíve fölötti részt egy qr kód takarja el. A qr kódra kattintva, vagy okos telefonnal leolvasva a kód kokárdára változik. A kampány vizuális világával, a qr kód használatával, a közgondolkodásba beégett téves reflexekre kívánja felhívni a figyelmet. A hétköznapi képzettársítás az lenne: a qr kód rejtekében egy sárga csillag lapul, felhívva a figyelmet a holokauszt traumájára. Az EMIH ezzel a közhellyel kíván szakítani provokatív kampányával, és felhívni a figyelmet a zsidó közösség összetett, sémáktól mentes, sokszínű beállítódásaira.

Az EMIH korabeli történeti források, köztük zsidó hősök életútjának bemutatásával kezd majd információs kampányt a közösségi portálokon, emellett pedig közterületi plakátokon hívja fel a figyelmet a magyar zsidó identitás szép hagyományára.

identitas.zsido.com

    Kiadó: Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.