OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2013. április 4., csütörtök 15:28

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2013. április 4., csütörtök (OS) - Rosszindulat helyett partnereket keresünk

    A magyar kormány két és fél évvel ezelőtt egy merőben új, és az eddigi visszacsatolások alapján eredményes módon kezdett hozzá a magyar társadalom halmozottan hátrányos rétegei, ezen belül a cigányság felzárkózásának segítéséhez. A jelenleg is futó sikeres programok által nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy az utóbbi két évtized tüneti kezelésre szorítkozó módszere helyett komplex, átfogó megoldásokra van szükség. A magyar állam szegregáció ellenes törekvéseit lekicsinylő, a Népszabadságban publikált cikkhez hasonló felületes és rosszindulatú sajtómegjelenések sehova nem vezetnek, csak kimondottan a problémák újratermelődéséhez. Magyarország kormánya határozottan fellép a szegregáció ellen – a Felzárkózási Stratégia kijelöli ezen szándék kereteit és eszközeit. A jogvédő dogmatika által sugallt sablonok azonban zsákutcába visznek. A magyar kormány abból a megközelítésből indul ki, hogy az egyéni problémák megismerésén és kezelésén keresztül érhető el a hátrányos helyzetűek és azon belül a romák felzárkózása, így tehát minden olyan intézményéért kiállunk, amelyekben az esélyekben hátrányos gyermekek felzárkózását segítik elő, akkor is, ha kizárólag roma gyerekek járnak az adott iskolába. Így például támogatjuk a pécsi Gandhi Gimnázium vagy a nyíregyházi Huszártelepi iskola további fennmaradását is. Az április 8-i Nemzetközi Roma Naphoz közeledve kérjük, hogy munkánkban legyenek inkább partnerek, hiszen az együttműködés mindannyiunk érdeke
    Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.