OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2013. április 19., péntek 08:42

A Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. április 19., péntek (OS) - Éhségsztrájk a Hősök terén a devizahitelesekért! A devizahiteles társadalom egyre inkább elviselhetetlen problémáira kívánja ráirányítani a figyelmet az a három magánszemély, akik 2013. április 16-a óta éhségsztrájkot folytat a Hősök terén. A demonstrációt kezdeményező Fodor Sándorhoz az elmúlt napokban további két személy csatlakozott, és az április 23-ig tervezett demonstrációt határozatlan ideig kívánják meghosszabbítani. A tiltakozók a devizahitelesek tragédiájára, a bankok uzsoratevékenységére kívánják felhívni a hazai és a nemzetközi közvélemény figyelmet, egyben azonnali pénzügyi, és kormányzati intézkedéseket követelnek a 3 millió embert közvetve érintő társadalmi probléma megoldása érdekében.

    A Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége, mint az Otthonvédelmi Tanács csatlakozó szervezete kiáll az éhségsztrájkoló devizahitelesek mellett, valamint támogatja azokat a követeléseket, amelyeket az Otthonvédelmi Tanács, - melynek a MAREVOSZ is csatlakozó szervezete - "Civil összefogással 1 millió aláírást a devizahitelesekért" aláírásgyűjtő ívén megfogalmazott:
1., Követeljük a kilakoltatások időkorlát nélküli, azonnali leállítását, a már kilakoltatott családok helyzetének azonnali rendezését!
2., A felelős magyar állam, az állampolgárok érdekeit védje a pénzintézetek és energiaszolgáltatók érdekeivel szemben!
3., Azonnal állítsák le a deviza alapú hitelekből eredő összes végrehajtást, továbbá követeljük a teljes kártalanítását a kifosztott devizahiteleseknek!

    Kiadó: Magyar Rendszerváltók Országos Szövetsége Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.