OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 25. vasárnap
Ismertető


2013. május 26., vasárnap 13:59

A Közép-Európai Club Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2013. május 26., vasárnap (OS) -

    A Társadalmi Párbeszéd Fórum egyik legszínvonalasabb, vetített képekkel gazdagított előadását tartotta Prof. Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács és a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke. A nemzetgazdaságunk egyensúlyi helyzetének jelenéről és jövőbeni kilátásairól elmondott gondolatait európai- és világgazdasági összefüggésekbe helyezte, érzékeltetve a világgazdasági válság napjainkban is érzékelhető hatásait. Ennek a szekciónak három felkért hozzászólója volt, három különféle szemszögből közelítve az adott témakört. Radda István, a Panoráma Világklub Ausztriai Társklubjának elnöke a Magyarországot méltatlanul támadó nyugat-európai sajtót bírálta, Dr. Szalók Csilla, a Budapesti Gazdasági Főiskola tanszékvezető tanára az idegenforgalom nemzetgazdasági szerepéről, további lehetőségeiről beszélt. Lóránt Károly közgazdász, az ismert szakíró pedig az egymással vitázó gazdaságpolitikai iskolák gyakorlati megvalósulásában megnyilvánuló ellentmondásokat mutatta be. A rendkívül gazdag program összefoglalása Dr. Marinovich Endre, a KEP társelnöke, a BGF tanára, c. nagykövet feladata volt. Megállapította, hogy a Fórum alapvető célját teljesítette, hiszen a felvetett, rendkívül szerteágazó témakörökben igazi párbeszéd zajlott. A KEP VI. Társadalmi Párbeszéd Fórumának gyakorlati példákkal illusztrált, színes zárszavát Prof. Dr. Horváth János, amerikai-magyar közgazdász, az Országgyűlés korelnöke mondta el.

    Kiadó: Közép-Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.