OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2013. május 26., vasárnap 16:11

A Fidesz közleménye
    Budapest, 2013. május 26., vasárnap (OS) - A magyar földnek a magyar emberek kezében a helye

    Ha van valami, amitől igazán kiveri a víz a Gyurcsány-Bajnai-szövetséget, az az, hogy a rendszerváltás óta háborítatlan nagyurak és külföldi tőkések helyett ma a magyar családok művelhetik meg a magyar földet. Szemben a 2010 előtti agrárpolitikával ma a magyar földet az alaptörvény védi a spekulációtól.  A baloldali kormány a magyar földeket 99 évre nulla, egy, tíz vagy száz forintos hektáronkénti bérleti díjért játszotta át külföldiek kezére. A Fidesz-kormány ezzel ellentétben a magyar nemzet vagyonaként tekint a magyar földre, amelynek a magyar emberek kezében a helye. A Fidesz, ahogy vállalta, teljesíti: a baloldal kiárusító politikájával szemben visszaszerzi, megvédi a magyar földet és a családi gazdaságokat erősíti általa. Nem hagyjuk, hogy gyarmatosítsák Magyarországot. Az eddigi legnagyobb földosztási programnak köszönhetően a magyar földek 90%-a  magyar családi gazdaságok használatába kerül. A kormányváltás óta már most háromszor többen jutottak állami földhöz, mint a baloldali kormányok idején, több mint 90 százalékuk 50 hektár alatti családi gazdálkodó. Az állami földek pályáztatása, használata és nyilvántartása ma teljesen átlátható, szemben a 2010 előtti időszakkal, amikor teljes volt a káosz a nyilvántartásában, leplezve a spekulatív, külföldi tőkét szolgáló földhasználatokat.

Zsigó Róbert, Fidesz szóvivő

    Kiadó: Fidesz

------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.