OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2013. május 31., péntek 10:54

A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének (VIMOSZ) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2013. május 31., péntek (OS) - A közétkeztetésben egyelőre nincs valódi egyeztetés. A VIMOSZ (Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége) a sajtóban megjelent hírek alapján sajnálatát fejezi ki a közétkeztetéssel kapcsolatos kormányzat-szintű egyeztetések fejleményeivel kapcsolatban. Sajnálatos módon, talán megtévesztés eredményeként, az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező, legitim VIMOSZ helyett, egy bejegyzés alatt lévő, széleskörű bázist és szövetségi tapasztalatot nélkülöző szervezettel – Magyar Közétkeztetők Szövetségével – egyeztet, mindössze egy nappal annak alakuló közgyűlése után.

    Ők adják a magyarországi közétkeztetési forgalom több mint felét, évente 250 millió étkezésről gondoskodnak, 7000 alkalmazottnak biztosítanak munkát, és forgalmuk meghaladja a 40 milliárd forintot. Így a cégekben felhalmozódott szakmai ismeretek megkerülhetetlenek bármely népegészségügyi program sikeres végrehajtásához.
A VIMOSZ a közétkeztetés reformjával kapcsolatos EMMI-rendelettel kapcsolatban kilenc oldalban fogalmazta meg és küldte el javaslatait, illetve elkészítette a Közétkeztetés Zöld Könyvét is, mely dokumentumok jó alapot biztosítanak a következő lépések megtételéhez, a fejlődés irányába.

    Kiadó: Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.