OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2013. június 6., csütörtök 01:38

Az AQUILA Párt közleménye
    Budapest, 2013. június 6., csütörtök (OS) - Az AQP 2013. 06. 01-jén tartott budapesti lakossági fórumán az Elnök nagyvonalakban végigvette a programot. A jelenlévők kérdéseinek többsége a gazdálkodás és az oktatás témakörét feszegette. Az AQP programjának gazdasági javaslataiból, főleg az adózásra vonatkozó elképzelésünkből kivonatolunk:

    Az adókat hosszútávon csökkenteni és egységesíteni szeretnénk, akár vállalkozó, akár alkalmazott valaki. Programunk szerint; kb.±0,2-3,0 % adó eltéréssel, az országos bruttó átlagbérhez viszonyított 0,5x alatti összeget 5%-os adó terhelné. A 0,5-1,25x közötti összeget 15%-os, az 1,25x feletti összeget harmadik adókulcsos sávval, kb. 30-35 %-os adókulccsal adóztatatnánk meg. Azonban az adó alapja csökkenthető lenne...  azoknak, akik tartós munkahelyet teremtenek. A kedvezmény feltételei; mennyi időre, - főnek, - bejelentett adózó munkatársa van, és hol. Eszerint, mondhatjuk azt is, hogy nagyon hasznos, ösztönző lesz a felső kulcs visszatétele. Ha segítőkész, munkalehetőséget teremtő a vállalkozó vagy az alkalmazott, akkor ez a kulcs akár 10-15%-kal is mérsékelheti a felső sávot.
Az Elnök elmondta, azon 40% választóképesek köréből vár támogatókat, akik kiábrándultak, s eddig passzívak voltak. Az AQP - első körben - olyan ellenzék szeretne lenni, aki céljai és programjának elérése mellett a pártok közé békét hoz, kizárólag az ország lakosságának érdekit képviseli, megértésre és együttműködésre hangol.

    Kiadó: AQUILA Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.