OS Országos Sajtószolgálat
2022. június 29. szerda
Ismertető


2013. június 18., kedd 18:03

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2013. június 18., kedd (OS) -

    Demokratikus Koalíció: A Fidesz választási csalásra készül?
    Közlemény
    Közokirat-hamisítás miatt megrovásban részesült Kocsis Sándor, aki közreműködött abban, hogy a 2010-es önkormányzati választást megelőzően Abaújlak addigi 81 választópolgára mellé további 40-et jelentettek be, jelentősen befolyásolva így a választás végeredményét.
    A hírt önmagában az sem tenné érdekessé, hogy a megrovásban részesített nem más, mint Kocsis Máté józsefvárosi polgármesternek, a Fidesz kommunikációs igazgatójának édesapja. Az Úr megbüntethette "az atyák vétkét a fiakban, harmad- s negyedíziglen", a Demokratikus Koalíció azonban  úgy véli, Kocsis Máté tettei önmagukban is meg- és elítélhetőek, szükségtelen azokat az édesapja által elkövetettekkel súlyosbítani.
    A Józsefvárosi Önkormányzat Kommunikációs Irodája viszont közleményt adott ki az ügyben. Eszerint "Kocsis Sándor 67 éves, becsületes magyar állampolgár, aki soha nem állt bíróság előtt büntető ügyben". Ugyan miért lép föl a Józsefvárosi Önkormányzat Kocsis Sándor, abaújlaki polgár védelmében? És ha már, akkor miért ilyen átlátszó kommunikációs trükkel teszi? A  kormánnyal közismerten bensőséges viszonyt ápoló ügyészség tényleg nem állította ugyan bíróság elé Kocsist, a megrovó határozat azonban megállapítja, hogy a Fidesz kommunikációs igazgatójának édesapja választási csalásban működött közre.
    Csak nem arról kell elterelni a gyanút, hogy a jövő évi választáson ugyanez a kormánypárt egészétől
sem áll távol?

    DK sajtóiroda
    
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.