OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2013. augusztus 30., péntek 12:27

Az Élőlánc Magyarországért közleménye
    Budapest, 2013. augusztus 30., péntek (OS) -

    Az Élőlánc Magyarországért újraindítja mozgalmát a kistelepülések iskoláiért

A kistelepülésekről  érkező hírek, és a Fejér megyei Hantos település iskolájának döbbenetes, és embertelen története, annak legújabb fejleményei alapján az Élőlánc Magyarországért elnöksége úgy döntött, hogy újraindítja az "Élőlánc a kisiskolákért" mozgalmát.
Nehéz szívvel hoztuk meg a döntést, hiszen 2007-2008-ban az előző kormány idején szövetségeseink voltak azok, akik most minden idők legnagyobb felhatalmazásával még embertelenebb módon alázzák meg a kistelepülések lakóit – családokat, gyerekeket, tanárokat. A Hantosi iskola ügyében a Fidesz-KDNP kormány által létrehozott új intézmény illetékese és a szomszéd falu, Mezőfalva nagy iskolájának vezetője valósággal ping-pongoznak a gyerekekkel, rettegésben tartják az iskola alkalmazottait – akik többségét éppen most, az iskolakezdés előtt 2 munkanappal bocsátották el. Az érintett családok teljesen összezavarodva, értetlenül állnak. A gyerekek az utcán sírnak elbocsátott tanáraik után. Ez a helyzet ma Hantoson.
Embertelenség? Dilettantizmus? Rosszindulat? Bosszúállás? Hatalommal való visszaélés? Ilyen kérdések gyötrik a hantosi családokat.
Követeljük a Hantosi általános iskola mind a hat osztályának visszaállítását! Az iskolákról való rendelkezés legyen ismét a helyi közösségek joga! Az  ő sorsukról, gyermekeikről van szó!

az Élőlánc Magyarországért elnöksége
www.elolanc.hu
                          
    Kiadó: Élőlánc Magyarországért

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.