OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 17. szombat
Ismertető


2013. szeptember 3., kedd 09:11

A Magyar Feltalálók Egyesületének (MAFE) közleménye
    Budapest, 2013. szeptember 3., kedd (OS) - Hazai találmányok bemutatása külföldön. A magyar találmányok külföldi elterjesztésének feltétele azok nemzetközi megismertetése.

    A magyar találmányok külföldi elterjesztésének feltétele azok nemzetközi megismertetése. Ehhez nyújtott segítséget a feltalálók világszervezete (IFIA). Négy magyar mezőgazdasági műszaki alkotás kapott díjmentes lehetőséget bemutatkozni az AGRO ARCA Nemzetközi Innovációs seregszemlén Dalmáciában. Két hazai találmány: Kálmán Dániel talajban kötött foszfátok felszívhatóvá tételét elősegítő agrokémiai eljárása, és a Szent István Egyetem kutatócsoportjának (Helyes Lajos és társai), paprika hasznos vegyületeit elválasztó és meghatározó módszere kategória győztes lett.
A Magyar Feltalálók Egyesülete jóvoltából Magyarország mindig aktív és sikeres szereplője volt nemzetközi találmányi kiállításoknak. A találmányi marketingre adott rendszeres állami támogatás megszűnt. Magyar találmányok mégsem fognak hiányozni a nemzetközi versenyekről, mert az IFIA budapesti központja finanszírozza az év hátralévő részében négy-négy magyar találmány külföldi szereplését a következő országokban rendezendő innovációs kiállításokon: Ukrajna, Horvátország, Lengyelország, Brazília, Németország, Dél-Korea és Szaúdi Arábia.
vedres@inventor.hu
    Kiadó: Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.