OS Országos Sajtószolgálat
2021. április 17. szombat
Ismertető


2013. október 11., péntek 13:53

A Magyar Feltalálók Egyesületének (MAFE) közleménye
    Budapest, 2013. október 11., péntek (OS) - Európa egyik legjelentősebb nemzetközi találmányi bemutatóját tartották meg Varsóban, ahol a feltalálók világszervezetének meghívására és támogatásával magyarok is szerepeltek.

    Feltalálóink Varsóban két arany, egy ezüst és négy bronzérmet szereztek meg. Nádas Béla által feltalált kettős meghajtást lehetővé tevő erőátviteli szerkezet lett a mechanikai találmányok győztese.
A feltalálók világszervezete a varsói eseményhez kapcsolódva rendezte meg a kémiai találmányok második világversenyét, amelyet sikerrel szerepelt, és nagy szakmai feltűnést keltett Raisz Iván és fiának energetikai műszaki megoldása, amely egy kémiai átalakulás révén lehetővé tenné a felesleges villamos energia tárolását. Ez a megoldás a villamos energiát nem tervezhetően szolgáltató szélkerekek illetve napelemekhez kapcsoltan ajánlott.
A Kémiai Oszkár-díjat Lipkowski lengyel akadémikus kutatócsoportja nyerte a morfint jól helyettesítő fájdalomcsillapító feltalálásáért, amely különösen a rákban szenvedő betegek részére lesz előnyös.
Továbbiak telefonon: 06/209458078

    Kiadó: Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.