OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2013. október 21., hétfő 06:10

A Tankönyves Vállalkozók Országos Testületének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. október 21., hétfő (OS) - Milyen árat fizetünk az állami, ingyenes tankönyvellátásért?

    AMIT MÁR MEGFIZETTÜNK

- Általánossá vált a bizonytalanság a tankönyvek körül. A kialakult zűrzavar jelentősen megnehezíti a pedagógusok és a szülők tevékenységét, s a gyerekek tanulásában is fennakadásokat okoz. Nemcsak a jelen bizonytalan, a jövő is teljesen tervezhetetlen.
- Az ebben az évben bevezetett, központosított tankönyvterjesztésben olyan zavarok alakultak ki októberre, melyre az elmúlt 20 évben nem volt példa. Súlyos gondokat okozott a gyerekeknek, pedagógusoknak, szülőknek az eddig még sosem tapasztalt mértékű tankönyvhiány a tanévkezdéskor. A kormányzat kommunikációjával szemben sokan még most, október közepén sem kapták meg minden tankönyvüket, pedig azokat a szülők már júliusban, augusztusban kifizették.
- A szülőknek sok esetben jelentős utánjárással újra meg kellett vásárolniuk a már kifizetett, de hiányzó tankönyveket.
- Az egészen az elmúlt évig jól kiépített rendszerben működő, stabil informatikai háttérrel, megfelelő raktárbázisokkal és szállítóeszközökkel rendelkező tankönyvterjesztők hiába végezték jól és sikeresen a feladatukat – munka nélkül maradtak.

    Kiadó: Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.