OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2013. október 21., hétfő 06:10

A Tankönyves Vállalkozók Országos Testületének közleménye (3. rész)
    Budapest, 2013. október 21., hétfő (OS) - Milyen árat fizetünk az állami, ingyenes tankönyvellátásért?

    A Tankönyvesek Országos Szövetsége és a Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete felhívja a figyelmet annak veszélyére is, hogy a tankönyvpiac megszűnése következtében – verseny híján – az innováció az egyetlen szereplő igényeihez fog igazodni, a tankönyvkínálat a sokszínűség helyett előbb-utóbb a rendszerváltozás előtti időket fogja idézni.
Az egytankönyvűség következtében megszűnik az a széles körű tananyagfejlesztés, melyet a kiadók szakmai műhelyei olyan sikerrel végeztek, hogy a magyar tankönyvek világszínvonalúvá váltak.
A tervezett rendszer egyik pillanatról a másikra teszi tönkre olyan, nagy múltú kiadók tevékenységét, ahol évtizedek óta, elismert szakemberek százainak bevonásával folyik az innovatív fejlesztő munka.
Még ebben az évben is 5 évre engedélyezte, engedélyezi az Oktatási Hivatal a tavaly bevezetett kerettanterv szerint átdolgozott új tankönyveket, több tízmillió forintot beszedve ezáltal az egyes kiadóktól, miközben a kiadók – érdemi tájékoztatás híján – a mai napig nem tudják, mi lesz velük akár a következő tanévben, mi lesz ezen tankönyveik sorsa, mi több, mi lesz a szakmai műhelyeikkel, munkatársaikkal.

    Kiadó: Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.