OS Országos Sajtószolgálat
2024. június 18. kedd
Ismertető


2013. október 21., hétfő 16:09

A Közép Európai Club Egyesület közleménye
    Budapest, 2013. október 21., hétfő (OS) - Amerikai vélemények 56-ról

    "Egy gazdag életpálya tapasztalatai" címmel kérte fel a Közép-európai Klub Pannonia (KEP) előadás tartására Prof. Horváth János amerikai-magyar közgazdát, az Országgyűlés korelnökét, aki már 1945-ben tagja lett a magyar Parlamentnek. 4 évi börtön után –Nagy Imre személyes megbízásával- aktívan részt vett az 56-os forradalomban, de a szovjet beavatkozás után családjával az USA – ban telepedett le. Több mint 40 évet töltött az USA-ban, jórészt egyetemi professzorként, kormányzati személyiségek gazdaságpolitikai tanácsadójaként. A nagy érdeklődéssel kísért előadásból kitűnt, hogy az amerikaiak számára 1956 a múlt század egyik legdicsőségesebb történelmi tette volt. A rendezvény vitavezetője Czeglédi József a KEP ügyvezető elnöke, az 56-os forradalom fegyveres résztvevője külön utalt arra, hogy milyen rendkívüli hatású volt az a Horváth professzortól megismert információ, hogy Reagan, aki még Kalifornia kormányzója volt, 1974-ben többszöri találkozásuk során, mindig 1956 konkrét eseményeiről, körülményeiről kérdezgette, pl. a Parlament előtti október 25-i tüntetésről, a Kilián laktanya, vagy Dudás József szerepéről. Reagen már talán későbbi elnökségére készült és időben érzékelte, hogy a szovjetek nem olyan erősek, mint amilyennek látszanak. További inf.:
www.kepcp.hu .
KEP Elnökség

    Kiadó: Közép Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.