OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2013. november 10., vasárnap 10:12

Az LMP parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2013. november 10., vasárnap (OS) - Az LMP vizsgálóbizottságot kezdeményez a NAV korrupciós botrány miatt - Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Lehet Más a Politika a NAV-ról megjelent információk miatt, amelyek szerint az adóhatóság   számos nagyadózónál szabotálta a vizsgálatokat. Az LMP a 2002-2013 közötti időszakot vizsgálná azok után, hogy az adóhatóság egy lemondott munkatársa a nyilvánosság elé állt egyes nagy hazai és multinacionális cégek kormányzat által támogatott adócsalása ügyében.

    Horváth András, a NAV lemondott munkatársa szerint a nagyobb hazai cégek és multik évente több, mint 1000 milliárd forint értékben csalnak adót, és ehhez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál. Horváth András a Levegő Munkacsoport és a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége sajtótájékoztatóján azt is elmondta, hogy a NAV-nál retorziók érik azokat a munkatársakat, akik fellépnek a korrupciós ügyek és a nagy adócsalók ellen.
    Az LMP hétfőn megkeresi a parlamenti pártokat és képviselőket, hogy a vizsgálóbizottság felállításához szükséges aláírásokat összegyűjtse.

Schiffer András
az LMP társelnöke

Vágó Gábor
az LMP frakció tagja
    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.