OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2013. november 19., kedd 13:18

A Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Egyesület közleménye
    Budapest, 2013. november 19., kedd (OS) - Nem őszi hackertámadás okozta a szabadalmi bejelentési anyagok hozzáférhetővé válását.

    A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) hivatalos honlapján folyamatosan és hosszú időre - a weblap fejlécének URL sorában lévő ügyszám egyszerű átírásával - átlagos web-ismeretekkel bíró érdeklődő számára is, már augusztusban hozzáférhetőek voltak a vonatkozó törvény szerint még nem nyilvános magyar szabadalmi iratok, beleértve a személyes adatokat és a dokumentumokban szereplő üzleti-fejlesztési információkat. Ezzel sérülhetett a magyar K+F szektor, illetve a szabadalmi bejelentők szellemi tulajdonhoz kapcsolódó joga, valamint a magyar innováció versenyképessége. Az eset körülményeit független vizsgálatnak kell tisztáznia.

Az MSZTE a Kormány innovációs tevékenységét gyakorlati oldalról segítő, nonprofit civil szervezet. A szabadalmi bejelentések nyilvános hozzáférhetővé válásáról az MSZTE-hez érkezett először bejelentés. Az egyesület megállapította, hogy az SZTNH-ra bízott üzleti titkokhoz bárki szabadon, akár az angol nyelvű hivatalos felületen is korlátlanul hozzáférhet. Az egyesület a bizonyítékok ellenőrzése után közérdekű bejelentést tett, átadta a bizonyítékokat, és valójában az illetékes minisztérium (KIM) intézkedett a hiba elhárítására.

További információk a www.mszte.com lapon találhatók. Sajnálatos hiba nem vethet árnyat az SZTNH köztisztviselőire, akik lelkiismeretesen végzik munkájukat, és esküjükhöz híven őrzik a rájuk bízott titkokat.

    Kiadó: Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.