OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2013. november 19., kedd 15:56

A Közép Európai Club Egyesület közleménye
    Budapest, 2013. november 19., kedd (OS) - Sikertörténet a fertődi Esterházy – kastély, a magyar Versailles felújítása

    A Közép-Európai Club Pannonia (KEP) legutóbbi Törzsasztal Fórumán hg. Esterházy Antal, a KEP elnöke az Esterházy – kastély történetéről és felújításáról, új programjairól tájékoztatta a nagyszámú érdeklődőt Budapesten. Bevezetőjében utalt arra, hogy 1720-66 között építették át a XVII. századi Esterházy kastélyt, a "magyar Versailles" –já. Az első nagyszabású ünnepséget 1770-ben rendezték. A kastély a II. világháború idején sokat szenvedett, berendezéseit elhurcolták. A felújítás lassan kezdődött meg, de az elmúlt években felgyorsult. Különleges eredménynek számít, hogy a felhasznált európai uniós források 2013-ban elérték az 5 milliárd forintot. Kérdésekre válaszolva hg. Esterházy Antal, a kastély védnöke –programok aktív közreműködője 4 nyelven, feleségével együtt - ismertette a felújítás konkrét eredményeit, az új programokat, a megújult épületet, számos terem helyreállítását, közöttük a híres marionettszínház idei ünnepélyes átadását. Ez utóbbin részt vettek a kihelyezett fertődi kormányülés vendégei is Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével, aki elismeréssel nyilatkozott a látottakról.  Czeglédi József a rendezvény vitavezetője, a KEP ügyvezető elnöke összefoglalójában hangsúlyozta, hogy Eszterháza néhány éven belül Közép-Európa fontos kulturális központja lehet. További inf.: www.kepcp.hu
    Kiadó: Közép Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.