OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2013. november 21., csütörtök 17:13

Az Emmi - Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság közleménye
    Budapest, 2013. november 21., csütörtök (OS) - Megnyitott a May Lasho Trajo Tanoda

    Garai Péter, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára csütörtökön részt vett a Berhidán indított May Lasho Trajo Tanoda megnyitóján. A helyi projekt a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók iskolai felzárkózását segítő intézkedések támogatására létrehozott, Tanoda típusú programok pályázat keretén belül indult el.

A Tanoda program lényege, hogy a tanórán kívüli, személyre szabott pedagógiai tevékenységgel (személyiség-, és kompetenciafejlesztés, szocializációs és szociális hátrányokat kompenzáló, közösségfejlesztő szolgáltatások, szaktantárgyi tanulástechnikai segítségnyújtás) segítse a halmozottan hátrányos helyzetű, kiemelten roma gyerekek/fiatalok iskolai előmenetelét, csökkentse a hátrányos helyzetű fiatalok iskolai lemorzsolódását.

A Tanoda pályázatra összesen 351 pályázat érkezett 10,295 milliárd forint igénnyel, melyből 125 pályázat részesült támogatásban, összesen 3,734 milliárd forint összeggel, 190 pályázat pedig tartaléklistára került.
    Kiadó: Emmi - Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.