OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2013. november 24., vasárnap 14:04

A Magyar Feltalálók Egyesületének (MAFE) közleménye
    Budapest, 2013. november 24., vasárnap (OS) - Feltalálók a nagyvilágban

    A feltalálók világszövetsége (IFIA) vezetőinek delegációja az elmúlt héten tárgyalt a világ két legjelentősebb szabadalmi hatóságának, az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) és az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala (USPTO) vezetőségével.
Az IFIA delegációja tájékoztatást adott a feltalálók világszervezetének munkájáról. Mindkét szabadalmi hatóság elismerését fejezte ki az IFIA elért eredményeit illetően, különösen a nemzetközi találmányi kiállítások világláncolatának megszervezéséért.
A tárgyaló felek kinyilvánították, hogy az innováció felgyorsításának egyik hatékony eszköze lesz a jövőre elinduló EU szabadalom, amely különösen előnyös lesz a kis és közepes vállalkozások számára. Az IFIA vállalta, hogy 88 országban működő tagszervezetein keresztül népszerűsíti az EU szabadalom előnyeit.
Az USA szabadalmi hatósága tájékoztatást adott a feltalálók vámszedői ellen hozott törvény hatásairól. A becsapott feltalálók az Egyesült Államokban jelentős kártérítést kaptak, és a csaló szolgáltatók pedig, börtönbe kerültek. Az IFIA kifejezte, hogy az innovációs támogatások haszontalan felhasználása ellen mindenhol fel kell lépni, ezért kampányt indít a világ többi országaiban hasonló törvények meghozatalára.
A találkozók után Vedres András IFIA elnök Bogsch Árpád Emlékéremmel tüntette ki Benoît Battistelli urat az EPO Elnökét és Teresa Stanek Rea asszonyt az USPTO vezetőjét, aki egyben az USA Kereskedelmi Helyettes Államtitkára is.

    Kiadó: Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.